uit handen geven

*De eeuwig volle wasmand*

Moeder worden heeft veel veranderd in mijn leven. Het is geweldig maar het was zeker het eerste jaar ook erg druk!

Niet alleen had ik een kleintje om te verzorgen, ik had toen ook nog mijn baan en het huishouden. Ik vond het soms best overweldigend om het allemaal in de 24 uur van een dag te proppen. Ja proppen, want zo voelde het voor mij steeds meer….. de fun was er wel een beetje uit. Ik had altijd gezegd voor mij absoluut geen huishoudster in huis. Aan de ene kant omdat ik het heerlijk vind om te poetsen en alles netjes te maken en aan de andere kant wilde ik niemand in mijn huis die mijn werk ging overnemen. Dat kon ik toch zeker zelf wel?

Maar na een paar maanden kreeg ik steeds meer last van het volle wasmandsyndroom en werd ik niet meer vrolijk van opruimen en poetsen. Dus we besloten het is tijd voor hulp in de huishouding! Binnen een paar uur had Elly de schone was in de kast opgeruimd en kwam ik na een dag werken thuis in een heerlijk opgeruimd huis. Ik kon ’s avonds lekker op de bank ploffen en genieten van mijn gezin en weer naar werk zonder eerst in de wasmand op zoek te gaan naar een spijkerbroek. Heerlijk!

Het is niet altijd even makkelijk om taken uit handen te geven, maar wat voelde het goed toen ik eenmaal die stap had gezet. Als ondernemer kan je het ook soms behoorlijk druk hebben. Een volle agenda, je website updaten, nog even een presentatie maken en op Instagram moet je ook weer even je gezicht laten zien. Druk, druk, druk!

Wat als het ook anders kan? Ga eens nadenken over welk taken jou energie kosten of taken die echt gedaan moeten worden maar die je steeds weer uitstelt omdat je er weinig zin in hebt. Zou het niet heerlijk zijn wanneer je deze taken kan uitbesteden? Om jouw eigen Elly te hebben? Hoeveel tijd zou dat je opleveren? En wat zou je kunnen doen met alle tijd die je overhoudt? Als jij klaar bent om die stap te nemen dan help ik je graag!  

Share this post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email